Így műtünk mi

Szerző: | figyelemfelhívás

Így műtünk mi – Műtét a Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi rendelőben

Kedves Állattartó!

Főleg a tavaszi időszakban gyakran kérdeznek minket az ivartalanítás árairól, és miután megtudják már teszik is le a telefont. Talán nálunk kiugróan magas ez az összeg? Vagy van ahol lényegesen olcsóbban meg lehet korrektül csinálni egy hasűri műtétet?

Azt kell mondjuk, hogy igen, van nálunk jóval olcsóbb hely. Igaz ott nincs műtő, nem sterilek a körülmények, nincs szőrnyírás, izolálás és steril gumikesztyű sem . Fölösleges luxus az altatógép és őrzőmonitor, és az erek leégetésére sem használnak kautert-talán majd a vérzés is eláll…. Van viszont a feloszlott TSZ-ből származó ingyenfonal a szarvasmarháktól (jó vastag még a macskába is ez megy), használt szikepenge és a legolcsóbb altatószer.

És mi a Ligeti Állatorvosi Rendelőben mennyiért ivartalanítunk?

Nőstény macska 15500 Ft, nőstény kutya testtömegtől és az ivartalanítás módjától függően (csak petefészek vagy méh és petefészek eltávolítás) 20-30000 ft között van. És hogy ezért mit és hogyan csinálunk azt alább lehet megtekinteni. Mindenki döntse el maga, hogy mennyit ér a kedvence!

Műtét előkészítése:

intubálás( a légcsőbe helyezhető csövön keresztül kapja a kutya az oxigént és az altatógázt).
A képen az altatógéphez térő csövek, a háttérben az oxigén generátor látható.
Jelenleg az altatógéppel történő műtéti altatás a legbiztonságosabb.vonni, és – amennyiben még nincs – az ebeket elektronikus azonosító transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochippel) a tulajdonos költségére meg kell jelölni. A megfigyelés megszüntetésével egy időben az érvényes veszettség elleni védőoltással nem rendelkező eb veszettség elleni beoltását el kell rendelni. Az oltatási kötelezettség elmulasztásakor az állat tartójával szemben bírság is kiszabható.

A műtéti terület előkészítése: szőrnyírás majd fertőtlenítőszeres borotválás után több alkalommal végzünk fertőtlenítést a sterilitás érdekében.

Állatorvos - így műtünk mi - altatás
Állatorvos - így műtünk mi - szőrnyírás

Az állatorvosi műtét – Ligeti Állatorvosi Rendelő

Steril eszközkészlet, elektrokauter

A műszereket minden esetben közvetlenül a műtét előtt vesszük elő a hőlégsterilizátorból. Fent a műtéti vérzéscsillapítás elengedhetetlen eszköze az elektrokauter.
A sterilitás érdekében steril műtéti fóliával takarjuk le a pácienst. Háttérben az altatógép és a műtét alatt folyamatosan csepegő infúzió.

Elkezdődik a műtét

A képen jobb oldalon felül az őrzőmonitor látható, mellyel folyamatosan nyomon tudjuk követni a beteg paramétereit (hőmérséklet, szívverés, légzés, vér oxigén telítettsége, vérnyomás)

Műtét után

a seb védelme érdekében varratszedésig gallért vagy kutyaruhát kap a páciens.

Figyelem! 

Műtétet-kedvence biztonsága érdekében- csak olyan helyen végeztessen, ahol megfelelő felszereltséggel rendelkeznek (steril műtő, altatógép, őrzőmonitor, elektrokauter)

Áraink az átalgos állatorvosi árakat tükrözik, de nem tudunk árban versenyezni a műtő, és minden egyéb biztonságot garantáló felszerelés nélkül dolgozó kollégákkal szemben!

Dr. Saufert Gyula

Állatorvos, Ligeti Állatorvosi Rendelő Pilisvörösvár

LEGFRISSEBB CIKKEK

Nyírfacukor(xilit) mérgezés

Nyírfacukor(xilit) mérgezés

Az egészséges életmódot választó emberek számára az egyik népszerű cukorhelyettesítő a xilit vagy nyírfacukor (a paleo diétában is gyakran használják). Alacsony a glikémiás indexe, ezért...

bővebben
Babesia

Babesia

Rengeteg különböző betegséggel találkoztunk már rendelőnkben mind kutyáknál, mind macskáknál. A számítógépes adatbázisunkat elemezve kiderült, hogy a Babesiózis nevű betegség előfordulása az eddigi...

bővebben