A LÓ AZ LÓ

A lovaskönyv

 

LÓLESBEN A TERMÉSZETBEN ÉS HÁZUNK TÁJÁN

Alapvető ismeretek a lovak viselkedésének megértéséhez

Második, bővített kiadás

 

Tóth Bettina A ló az ló - A lovaskönyv

A könyv nem a lovaglás technikájáról szól, hanem annak esszenciális alapjáról: magáról a Lóról. Tóth Bettina közérthető és rendkívül élvezetes módon enged betekintést a ló viselkedéstanába; bemutatva az evolúció által formált alapvető tulajdonságait, ösztöneit és szokásait, valamint azok emberi környezetben megnyilvánuló formáit és konfliktusait. Minden lehetséges szemszögből megvilágítja ember és ló kapcsolatát, ezáltal saját magunk tükrében is megpillanthatjuk szeretett hátasunkat – az övében pedig magunkat

A ló megfelelő ismerete nélkül nehezen képzelhető el kölcsönös együttműködés, eredményes lókiképzés vagy a jólléti szempontoknak megfelelő tartásmód.
E második kiadás, a dominancia kérdésköreivel foglalkozó hat fejezettel kibővülve árnyalja tovább a lovak kapcsolatrendszereit, amelyek ismeretében számunkra is átláthatóvá válhatnak egymás közötti, valamint az emberrel való viszonyaik motivációi.

A lenyűgöző fotókkal és szemléletes grafikákkal illusztrált kiadvány jól követhető logikával építi fel a ló megismeréséhez, megértéséhez szükséges tudásanyagot – mindezt közérthető és rendkívül élvezetes stílusban tárva az igényes olvasó elé. Kezdő és tapasztalt lovasok számára egyaránt hasznos mondanivalóval szolgál.

36 fejezet több, mint 220 lenyűgöző fotóval
+ 6 fejezettel kibővítve

Tóth Bettina: A ló az ló

Második, bővített kiadás csodálatos képekkel mutatja be a lovak életét.

A szerzőről

 

Tóth Bettina – a lovak viselkedésének szakértője

 

Tóth Bettina, a Lovas Nemzet lovak viselkedésével foglalkozó rovatának szerkesztőjeként, 2010 óta töretlenül teszi elérhetővé az olvasóközönség számára a lóetológiával kapcsolatos ismeretek hiánypótló sokaságát. Közel másfél száz viselkedéstani publikáció szerzője, írásaival találkozhatunk a National Geographic, a Varázslatos Magyarország és a Lovas Nemzet Junior hasábjain is. A National Geographic 2014-ben megjelent „Lovak” című különszámának egyik vezető szerzője.

2016-ban adta ki először „A ló az ló” című viselkedéstani könyvét, amely kiváló fogadtatásban részesült és hiánypótló alapműként foglalta el helyét a magyar lovas szakirodalomban.
Lóetológia tanárként a Nemzeti Lovasakadémia elméleti oktatója, emellett részt vesz a Magyar Lovasterápia Szövetség lovas pszichoterapeuta hallgatói, illetve a Nativ Method Mentoring Program lóasszisztált önismereti trénerei képzésében.

Nevéhez számos lebilincselő előadás, gondolatébresztő konferenciabeszéd, értéket képviselő kurzus és továbbképzés fűződik a lovak viselkedése, emberrel való kapcsolata, illetve a természetes lókiképzés témaköreiben. Az utóbbi években lóasszisztálta önismereti foglalkozásokkal, tréningekkel és elvonulásokkal gazdagítva palettáját, vadregényes pilisszántói otthonában tart programokat – ahol két kislányával, népes lócsapatával és egyéb állataival él és dolgozik.

Szabadidejében lovakat fotóz, képei rendszeresen jelennek meg illusztrációként cikkei mellett. 2020-ban „Átkeretező” címmel rendezett fotókiállításával egybekötött szakmai programokkal, valamint a képek eladásából befolyt jótékonysági akcióval kampányolt a felelős lótartás és lóhasználat – valamint az azt képviselő Bottyán Equus Lómenhely tevékenysége – mellett. Az Ökopszichológiai Egyesület tagjaként, képeit az Ökopszichológiai Intézet rendezvényein – többek között a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon és az Ökopszichológiai Napokon –több kiállítás alkalmával is megcsodálhatta a közönség. Ahogyan ezúttal e könyv újabb fejezeteinek illusztrációi között is feltűnnek.

 

Tóth Bettina A ló az ló - A lovaskönyv szerzője

Szívből jövő ajánlók

Három dolog miatt tartom fontosnak, hogy Tóth Bettina könyve minden lovas emberhez eljusson:

  1.  Az emberben nagyon nagy a hajlandóság arra, hogy elődeit kövesse, ahelyett, hogy arra fektetné a hangsúlyt, amit elődei követtek. MINDEN LOVAS GENERÁCIÓNAK ÚJRA KELL TEREMTENI A LÓVAL VALÓ KAPCSOLATÁT!
  2. Minden állattartó legfontosabb vezérelvévé kell, hogy váljon őseink intelme: “TARTSD A JÓSZÁGOT TERMÉSZETE SZERINT.”
  3. A lovasok mindegyike arról beszél, hogy mennyire szereti a lovát, de vajon hányan lennének azok, akiknek ezt lovuk is visszaigazolja? AZ EMBEREK AKKOR KEZDENEK A SZERETETRŐL BESZÉLNI, HA A TEREMTETT VILÁGGAL VALÓ KAPCSOLATUK FOGHÍJASSÁ VÁLIK.

Miután én mindhárom fölvetésre találtam példát a könyvben, nyugodt szívvel tudom ajánlani.
Aki pedig nem hiszi, járjon utána!

Kassai Lajos
Íjkészítő mester, a modernkori lovasíjászat megteremtője

 

A könyv szerzője hosszú utat járt be: a lovak tudatlan szeretetétől egészen a másik faj valódi megismerésén alapuló igazi, tudatos szeretetéig. Ez az a szeretet, ami a másik fajnak, társállatnak is valóban jó, az ő valódi érdekeit, érzéseit is figyelembe vevő, megértő szeretet. Azonban ez csak elmélyült ismereteken, sok tapasztalaton alapulhat – a szerző erre a megismerésre irányuló igénye áthatja az egész könyvet. Ez az igény sem fakadhat persze másból, mint a lovak elhívatott szeretetéből…

A szerző könyvével nagy segítséget nyújt nekünk, lovasoknak és lókedvelőknek abban, hogy mi sokkal rövidebb úton, könnyebben jussunk el a tudatos lószeretethez szükséges ismeretanyaghoz. A bónusz, amit ezáltal még kaphatunk: könnyebb mindennapos együttélés, munka a lovunkkal – és nem utolsósorban egészségesebb ló!

Kötelező olvasmány minden lovasembernek!

Dr. Bába András
Magyar Lógyógyász Állatorvosok Egyesületének Elnöke
2012 év Állatorvosa
Magyar Állatorvosi Kamara Lógyógyász Specialistája

 

Nagyon átfogó, mélyreható, mégis könnyen olvasható tanulmány a ló lényéről és viselkedéséről.
Szakágtól függetlenül minden olyan lovasnak ajánlom olvasásra, aki szeretné a lovát  jobban megérteni. Mondhatnám, kötelező olvasmány azok számára, akik lovukat társként tisztelik és mélyebb megismerésre vágynak, törekednek.

Rezgő Zoltán
Kiemelt díjugrató edző és sportoló, többszörös nemzetközi nagydíj győztese, magyar bajnok, válogatott versenyző. olimpikon

 

Abszolút hiánypótló mű, mely MINDEN lovas számára hasznos információt tartalmaz lovaik igazi megismeréséhez, reális megértéséhez.

Részletes, mégis jól követhető, józanészre épülő, és mégis alapos munka a lovak – és az emberek – együttes viselkedéséről. Akármilyen fajtájú, korú, nemű legyen is partnerünk, akármilyen szakágban is tevékenykedünk, a könyv megbízható kulcsot kínál a faj természetéhez, látásmódjához, a modern világban való létezésének megértéséhez.

Minden lovasnak, minden lószerető embernek szívből ajánlom!

Pataky Kata
Monty Roberts instruktor

 

Megrendelés

 

A megrendelés menete
A „Megrendelő” lap kitöltése után, a „fizetési mód” kiválasztásával és az „Általános Szerződési Feltételek” elfogadásával a „Megrendelés” ikonra kattintva a megrendelés véglegesítésre kerül, ezzel egyidejűleg a megrendelő tudomásul veszi és elfogadja az általános szerződési, fizetési és szállítási feltételeket, valamint az Adatvédelmi Szabályzatot. A megrendelés leadását követően visszaigazoló e- mailt küldünk a rendelés sikeres rögzítéséről, valamint a rendeléssel kapcsolatos információkról (fizetés, szállítás, számlázás).

Előreutalás esetén, a megrendelés feldolgozása után e-mailben „Díjbekérőt” (proforma számlát) küldünk a fizetéshez szükséges adatokkal. Fontos, hogy a banki átutalás megjegyzés rovatában tüntesse fel a díjbekérő számla sorszámát, hogy beazonosíthassuk átutalását! Az utalás beérkezése után e-mailben megküldjük az áfás számlát, a könyv kézbesítése innentől 1 héten belül várható.

Utánvéttel történő rendelés esetén, a rendelés után e-mailben megküldjük az utánvét költségével terhelt áfás számlát, melyet a kézhezvételkor kell kiegyenlíti a kézbesítőnél.

A LÓ AZ LÓ

14950,00 Ft

Kapcsolat
Tóth Bettina
Tel.: +36 30 320 1903
Email: aloazlokonyv@gmail.com

Felelős kiadó:
Dr. Saufert Gyula. Sau. Fair Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság, 2085 Pilisvörösvár, Kisfaludy utca 48.

Nyomda: Prime Rate Kft. 1044 Budapest, Megyeri út 53.
Kiadás éve: 2023, Második, bővített kiadás